Музика и уметност

Програм музике и уметности у Приватној предшколској установи „ Долина чуда“, усмерен је на развијање и неговање слуха, осећаја за ритам, темпо, динамику, покрет, глуму, на стицање основног знања о музичким инструментима и основним музичким правцима.

Након савладаног матерњег језика (око треће године живота), дете је способно и довољно развијено за упознавање и постепено овладавање инструментом и музиком.

Кроз музику и уметност, активирамо рад и развој обе хемисфере мозга, подстичемо развој интелигенције, утичемо на развој креативног мишљења и креативног приступа решавању задатака. Такође, подстичемо дете на усвајање основних естетских вредности.

Циљ нам је да кроз различите музичке активности (певање, свирање на Орфовим дечјим инструментима, слушање), кроз различите музичке игре и импровизацију, учењем пажљиво одабраних дечјих песама, подстакнемо музичко стваралаштво код деце, пробудимо и негујемо дечју машту и различита осећања. Слушањем музике, утичемо на развој способности музичког доживљаја и музичког укуса.

Часовима клавира и свирањем на једноставним акустичним дечјим инструментима, деца ће овладати одређеним покретима шаке, упознати својства предмета (инструмената) и тако проширити своје искуство кроз једноставно ритмизирање и стваралачку игру. Њихов рад ће бити представљен у оквиру различитих приредби и концерата у установи.

Стварамо и обезбеђујемо деци услове за развој креативне, стваралачке личности. Желимо да отворимо велике могућности слободе у креирању и успостављању слободних визуелних асоцијација.

Саставни део овог програма је и ликовно изражавање, стога развијамо естетску осетљивост код деце и отворени дух за нове ликовне идеје које ће бити представљене на изложбама, приредбама у Установи.

Са жељом да у стваралачком процесу ликовних активности и игара упознамо дете, његове развојне могућности и потребе, индивидуалне склоности, жеље, интересовања, као и да даље негујемо и развијамо исте.

Ваш вртић "Долина чуда"

Упис деце се врши уз субвенције које додељује Град Београд. Ту смо за сва ваша додатна питања. Можете нас контактирати на контакт тел: 064/068-77-99, 063/88-01-575 и заказати састанак са директором као и разгледање вртића.

 

Izrada sajta: SuperSajtovi.rs & Digital Deer Inc. Web Design

Пратите нас на Фејсу